söndag 27 september 2009

Ångersjön Ångrar vi inte.

Äntligen var det dax igen då. En liten tur över helgen.

Frdagen den 18:e lämnade vi hedesunda för en tur till Hälsingland.    Då jag är uppvuxen i detta härliga landskap, hade jag en klar plan över helgens turer. En liten avkoppling nu då renoveringen av vårt kök äntligen var klart.

Vi startade vår vana trogen tidigt, vid nio tiden för att ha hela dagen på oss för att köra och eventuellt ta avstickare. Tog gamla E-4:an mot Söderhamn. Hade bestämt oss för att denna gången skulle vi ligga på camping, med allt vad det innebar. Hade en lista på campingar som vi kunde tänka oss, men hur det nu var så hamnade vi på Ångersjöns vildmarks campimg, något som vi inte ÅNGRADE.

 

DSCN0205

 

 

Servicebyggnaden.                                                                                                                                                                                                   

 

                      

DSCN0210

 

                                        Tvättutyrmmen.                                                                                                                                                                                                                                        

 

 

DSCN0203

 

 

Uthyrnings stugor.   

 

 

 

 

DSCN0204

 

 

Grillkåta.                                                                                                                                                   

 

Vi blev mycket väl omhändertagna av personalen i , ja det kanske skall förklaras en del. Det är så att Ångersjöns camping drivs av ett byalag som även har, servering vid vägverkets välskötta rastplats Ångersjön vid E-4:an strax söder om Enånger.

Vid ankomst och inskrivning fick vi dels lite rabatt, för våra två nätter, genomgång av området och sedan nyckel till vår "campingtomt". den låg ca 200 meter från rastplatsen så trafik bullret var dämpat. Tomten var stor med gott om plats, mycket över fyra meter till nästa tomt. Gemensam elstolpe för två tomter och smakfull "träggårdsbelysning". Viss bevakning fanns även.

Campingtomterna som var tio till antalet låg prydligt efter en skogsväg i anslutning till en liten "vildmarks by" som var uppförd innvid vägen. Servicebyggnad med både dusch, hygien utrymmen, tvättmaskint, torr toa och var handikapanpassat. Allt mycket snyggt och prydligt. Ett antal stugor till uthyrning och en stor grillkåta, en mindre lekplats. Uppförande av stugor pågår och fler andra byggnader är planerade, tar tid då utbyggnaden finansieras av intäkterna. I anslutning låg en fin och trevlig badplats. Sandstrand. Handikapvänlig  med omklädningsutrymmen, grillplats och fin brygga.

 

DSCN0197

 

                                        Ingång till badet med omklädningshytter i bakgrunden.

 

                                                                                          

 

DSCN0194

 

 

Bad bryggan.

 

 

 

 

Efter "inkvartering" och sådant Begav vi oss ut på "turistande".      Första anhalten blev Borka fiskeläge, Borka brygga.

 

DSCN0186

 

 

Delar av båtbyggarmuseet i Borka.

 

 

 

 

 

 

DSCN0187

                                        Fiskarstugor, museet och resturangen som tyvärr var stängd.

 

 

 

 

 

 

DSCN0188 

 

Andra typer av fritidsfordon.

 

 

 

Efter Borka som förövrigt har ett surströmmings salteri styrde vi kylaren på Hans mot Långvinds bruk. En numer nedlagt masugn, men sommartid med en nycket liten camping, resturang och konferans lokaler i de gamla fastigheterna.

 

 

DSCN0189

 

 

Hyttdamen.

 

 

 

 

 

DSCN0190

 

 

Långvinds brygga.

 

 

 

 

Efter denna utfärd kände vi att det var dax för mat och sedvanliga bestyr. Tända grillen och avnjuta ett glas gott vin. Camping standard. Vi kom även att växla en del ord med våra grannar. Ett trevligt äldre par från Uppsala trakten och ett par från Hamrånge som likt oss var ute på en kort tripp. Vi kom senare in på kvällen/natten förutom att sitta ute ( det var behagligt varmt trotts att vi var i mitten av september ) att promenera runt en av flera promenadstigar. Kom då att upptäcka att det även fanns bad för hundar där.

Trötta och belåtna med dagens bravader somnade vi tämligen omedelbart sedan i Greta. Hustrun blev lite störd fram på morgonkröken av några godståg. Järnvägen har en ny sträckning en bit ifrån campingen.

Efter sen frukost vid pass nio, gav vi oss av till det "Glada Hudik", mina gamla trakter. Åkte runt där lite för att sedan söka oss ut mot Hornslandet och Kuggören. På vägen passerade vi Malnbadebs bad och camping. Det lämnade oss helt oberörda, passar inte oss, campingen var mycket fin men inte i vår smak. För strikt och välplanerad. Vi åkte sedan ut mot Hölik och Kuggören, mycket trivsamt och vackert där.

 

 

DSCN0201

 

 

Kuggören fiske läge.

 

 

 

 

Vi tänkte oss sedan till Hölik, men det skulle vi med facit i hand ha hoppat över. Vägen dit var under all kritik, så vi blev less och åkte tillbaka till Hudiksvall för att få något i oss. Stannade till på ett cafe som hette Skutan, fantastiskt goda räkmackor. Styrkta till kropp och skäl hälsade vi på mina föräldrar, dialogen blev av förståliga skäl enkelriktad, deras adress sedan ett antal år är kyrkogården.  Sedan lite proviantering och hem till kära Greta.

 

 

DSCN0198

 

 

Den sedvanliga grill bilden.

 

 

 

 

Hemfärden på Söndagen anträddes via Lindefallet, Kungsgården, Vallvik över Hamrång  sedan Gävle och hem.

Detta var vårt första besök på en camping och vårt första men inte sissta besök på Ångersjöns camping. Kan varmt rekommendera denna camping till alla som inte "vill ha det som hemma". Mycket trevlig personal och ett trevligt bemötande. Mycket naturskönt läge dessutom.

Hoppas ni kära läsare har haft en trevlig stund med oss och Greta.

Väl mött på vägarna: Lasse.

1 kommentar:

 1. Hej Lasse!
  Ångersjöns VildmarksCamping både ser och låter jättefint på dina beskrivningar / foton!
  Verkligen en camping i min stil.
  Eran hösttur låter underbar.
  Skoj att få läsa om era upplevelser och få se lite trevliga foton!
  Tack för trevligt inlägg i min gästbok.
  Är alltid svårt att ge andra tips om 12V elanvändningen i husvagn, då det är så personligt hur man använder husvagnen och hur man campar.
  Men jag har planer på att skriva lite mer om det på mina FrittLiv webbsidor så småningom, kanske i senvinter någon gång.
  Men din utökning till 150Ah batterie låter ju bra.
  Jag hade samma planer, men kontrollvägning i våras av vagnen visade på redan 30kg överlast.
  Så måste banta vikten i vagnen innan jag kan installera ett batterie till.
  Men å andra sidan har jag aldrig kört tomt mitt 75Ah batteri, inte ens det förra slitna.
  Så strömmen från min solpanel gör stor nytta.
  Önskar dig många fler trevliga campingturer med "Greta"!
  / Bosse

  SvaraRadera