tisdag 3 augusti 2010

Kunglig hovlevernatör :-)

  Då vi numera är medlemmar i Caravan Club of Sweden CCS 84355  och därigenom fick en fri helg på någon av deras campingar som välkomst gåva, tjatade jag på hustrun att vi skulle åka till Ockelbo och Wij Trädgårdar helgen 23-25 juli.

Sålunda beslöt vi att styra Hans med vidhängande Greta dit. hade bokat plats på CCS camping där, för att förvissa oss om plats.  Vi som alltid skulle fricampa!!!! Ja ja, se hur det kan bli :-)

Anlände mitt på fredagen så vi hade gott om tid att installera oss,fick välja plats, och naturligtvis med sedvanlig precision så valde jag den stenigaste och hårdaste tomten.  Kan säga det att campingen låg  bra till, ca en km till samhället och med sjöutsikt

 

 

DSCN0455

 

 

 

 

  Sjöutsikt.

 

 

DSCN0453 

Uppehållsrummet i huvudbyggnaden

 

 

Campingen som sådan var bra, fina utrymmen i sevicebyggnaden, litet men fungerande kök, duschar och toaletter, ett mycket fint och rymmligt uppehållsrum med Tv och Dvd och tillgång till olika familjespel. Mycket trevlig och hjälpsam personal, stora tomter, liten lekplats för de små, en liten men tillräcklig badplats och sist men inte minst många brandsläckare. 

Det enda som man skulle kunna påpeka var att på vissa ställen så var det svårt att ta sig fram med bil p.g.a. omläggning av mark och gångar, som utfördes av CCS-medlemmar sedan var det en oröjd yta mellan campingen och sjön ( kommunens mark ). Att det var lite väl mycket hundar som tidvis lät och hade sig, får jag ta på mitt konto, då vi kunde ha tagit en mer avsides tomt.

För de som önskade hämta vatten till sina vagnar var det ordnat vid service byggnadens ena gavel. Latrintömmningen var undangömd i byggnadens baksida.

 

Lördagen inleddes med ett besök vid Rönnåsstugan och skidbacken, med en otrolig utsikt.

 

DSCN0419

 

 

  

Milsvid utsikt.

 

 

 

Sedan begav vi oss till Wij Trädgårdar, som för övligt låg granne med campingen.

 

DSCN0444

                

 

 

   Dammen vid entrén

 

 

Området var mycket stort, och det var tröttsamt att gå runt i värmen, det var även något sent på året då sommarblommor och andra växter nästan var överblommade. Detta kom att medföra att vi i stort bara intresserade oss för Rosenträdgården. Den var verkligen mangifik, trots slutet på Juli månad. 

 

På vår väg genom utställningsområdet passerade vi Wij Säteris huvudbyggnad, en imponerande byggnad.

 

DSCN0429

 

 

 

Huvudbyggnaden.

 

 

 

DSCN0427 

  Är det inte vackert ? 

 

 

 

 

 

Eftre lång promenad kom vi slutligen fram till Rosenträdgården och det var värt all möda i värmen.

 

DSCN0436                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

DSCN0435                                                                                                

 

 

 

 

 

DSCN0436

 

Efter detta och mycket annat att titta på så smakade kaffe och grillad smårgås mycket bra.

 

DSCN0446                                                                                                                      Utsikt från det lilla men ack så  dyra cafeét.                                                                                                                      

                                       

                              

DSCN0420      

 

 

Wij Trädgårdars "egen" tolkning av temat husvagnar :-)

 

 

DSCN0457                                                                                                                                                                                                                                                       Hans och Greta

 

 

Efter denna varma dag med ömmande fötter var det skönt att komma "hem" till vår lilla Greta.

Då vi var synnerligen trötta både till kropp och skäl så beställdes det Pizza från Kronprinsessparets egen "Hovleverntör".  Kvällen fortskred under sedvanligt läsande och lite tv tittande, nu då vi sedan en tid har fungerande Tv med DVD, och en "super antenn" ( Digi Nova ).

Att sömnen inte riktigt ville infinna sig berodde inte på våra grannar, och skällande hundar, utan på ett skyfall som hette duga.                På söndagsmorgonen fick jag leta mina bortregnade träskor, vi hade en liten sjö runt både Hans och Greta.   

Hemresan blev en synnerligen regnig och våt historia.

Nu innan jag avslutar med vår senaste "irrfärd" så har jag en fråga till er läsare.     Vi mottager med glädje tips på fina Fricaming ställen , gärna i Dalarna, Hälsingland, Uppland och Västmanland.

Tackar på förhand.

 

Väl mött på vägarna: Lasse.

1 kommentar:

  1. Vilka vackra bilder! :) Ser ut som att ni har haft det riktigt mysigt i er lilla Greta, själv sitter jag just nu i en släkting till Greta: Snigla. Också Solifer, fast betydligt äldre... Tyvärr har jag inga fricampingställen att tipsa om i de trakterna, men jag har desto fler i södra sverige om ni någon gång är sugna? ;)

    Mvh /Nathalie och Vilja

    SvaraRadera