torsdag 22 juli 2010

Hott live uppträdande av Kris Kristofferson.

Ja detta med hett, kan tolkas på flera sätt, men det var riktigt hett.
Sedan en tid tillbaka var vi lyckliga innehavare av två  biljetter till legendaren Kris Kristoffersons live framträdande på Cirkus i Stockholm söndagen den 11/7.
Detta var ett tillfälle som vi inte kunde missa då Kristofferson är en av våra "husgudar" innom musiken.
Den uppmärksamme läsaren har nog redan uppfattat att det är  lite fotografier i detta logginlägg, mycket beroende på att det blev "hjärnsläpp och kokt hjärna" under den troligen varmaste helg som upplevts på mycket länge. Ingen risk att få "kylskador", skulle det visa sig.
Samtidigt hade vi bestämt att på lördagen besöka Skansen på Djurgården, och ströva runt där lite.
Fredagen den 9/7 gav vi oss glada men mycket varma i väg till vår huvudstad, boendet var bokat på Bredängs camping något söder om Stockholm, framför allt beroende på närhet till T-bana och sitt för oss passande läge. Numera även sk, fristående camping.
Efter några varma och svettiga timmar i kokhet bil, anlände vi till Bredängs Camping. Det skulle  visa sig vara en riktigt trevlig camping. Mycket trevligt bemötande, under trevliga former inskrivande och genomgåmg av campingområdet. Vi fick en bra tomt med plattor att ställa oss på, vattenkran i anslutning till elstolpen, gott om utrymme till våra grannar. Fina servicebyggnader och nära till brandposter, dessutom tyst och lugnt på kvällar och nätter. Nära till bad och T-bana, 12 minuters promenad. Campingen hade en  liten  affär och dessutom en Thairesturang inne på området. Vi åt där en kväll, god mat och prisvärt.
Lördagen tillbringades i värmen på Skansen, med bla att besöka Skogaholms herrgård, jag har genom min far anknytning till Skogaholm och herrgården.
DSCN0409


Skogaholms herrgård.I denna värme som var intogs både några välsmakande öl ( Bärnsten från Jämtlands bryggeri ) och senare under dagen även en lättare men mycket god "sillunch" på något som kallades för "Gubbhyllan".
DSCN0417


Resturang "Gubbhyllan".  I Gubbhyllans källare och övervåning var förövrigt ett litet men mycket intressant tobaks och tändsticksmuseum inhyst. Klart sevärt.
Detta var i stort sätt allt "turistande" som vi orkade med denna dag. Sålunda tillbaka till Bredäng och vår lilla Greta, och få oss något svalkande och gott innan grillen tändes.
Söndagen blev eftermiddag innan vi tog oss iväg mot Cirkus och Djurgården, lika varmt om inte varmare.  Någon timme spenderades på Mosebacke och dess servering. Trots mina tidigare goda minnen därifrån så är det ett ställe som jag nu inte rekommenderar. Skitgt, sunkigt och allmänt nedgånget.
Efter T-bana, onödig väntan och buss infann vi oss utanför Cirkus i god tid, med högt ställda förväntningar.
Kvällen började med "förband" bestående av ett par som sjöng och spelade gitarr, var inte vad vi hade väntat oss, detta genomled vi i väntan på Kristofferson.
När sedan Kristofferson uppenbarade sig på scenen, blev det först helt tyst, sedan bröt ett öronbedövande jubel ut.  Gissa om det sedan blev en oförglömlig kväll. Synd bara att vissa inte hade anammat detta med fotoförbudet. Tidvis ganska störande.
Glada, upprymda men trötta återvände vi sent till vår lilla Greta, med efterföljande väl kylt vin och eftersnack.
Söndagens hemfärd företogs lika varm som ditfärden.
Väl mött på vägarna: Lasse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar