onsdag 19 maj 2010

Dalarna igen

Den 13 maj åkte vi iväg igen. Vi hade siktet inställt på trakterna runt Säter och Borlänge. Hade genom ett forum på nätet fått tips om "smultronställen" där.

Vi hann inte åka så långt förrän regnet öste ner, inte så kul... Det ena tipset på forumet gällde Silvbergs gruva, och enligt vägbeskrivning skulle man ta av i Gustavs, ca 1 mil väster om Säter. Det gjorde vi men ångrade oss ganska snart. Vedervärdig väg, backig så in i vassen, kurvig och smal. Belagd från början men efter ett tag grusväg, och ni kan tänka er hur den blev när det ösregnade. Just det, smetig och hal. Vi hade till och med svårighet att ta oss upp i en del av backarna. Fanns inte heller chans att vända någonstans så vi fick fortsätta med andan i halsen.. Kom så småningom fram till målet men det var inget vi gillade så vi tog en annan väg tillbaka till Säter.

Vi åkte vidare till Borlänge och sedan mot det andra tipset, Skommartjärn. Det var också en besvikelse, fanns knappt ens en plätt att ställa vagnen på. Så uppfattning om de "smultronställena" delas absolut inte av oss.

Nu var vi trötta, hungriga och less på regnet så vi funderade på vart vi skulle åka och ställa oss, efter en stund så bestämde vi oss för att åka upp till Balungen där vi var i augusti förra året. Så när vi äntligen kom fram dit så hade vi åkt nästan dubbelt så långt som tänkt från början. Det blev en välbehövlig kopp kaffe när vi ställt upp "Greta" och sedan lite slöa före maten.

Vi köpte en tv till vagnen för någon vecka sedan och tänkte se lite på kvällen, men se det blev inget av med det för vi hade fått fel 12-volts kabel med. Så dagen efter åkte vi in till Falun för att leta reda på Clas Ohlsson för att se om de hade rätt kabel, men det fanns ingen. Irrade runt i regnet för att ev hitta en kabel någonstans men vi fick ge upp. 

 

DSCN0312ny

 

DSCN0313

Fredag eftermiddag, grått och tråkigt men samtidigt vackert.

 

 

 

 

 

Lördagen kom och med den Solen. Äntligen efter allt regn. Åkte in till Falun och besökte Dalarnas museum, ett mycket trevligt museum med mycket sevärt. Efteråt var vi fikasugna och hittade ett väldigt bra ställe, Central Kafé, Faluns äldsta café. Goda mackor och gott kaffe. Köpte med oss sallader till middagen. Tack Stefan för besöket, vi ses i Torsåker.

 

DSCN0315

 

 

 

Söndagmorgon strax före kl 06 försöker solen komma fram, men det blev inte så mycket mer. Regnade ett tag igen och vi passade på att packa ihop innan det kom ännu mer. Hemresan gick över Svärdsjö, Vintjärn, Svartnäs mot Åmot, vi var in i Åmot och vände och sedan blev det vägen över Jädraås mot Sandviken och vidare hemöver.

 

Vid datorn/Doris

1 kommentar:

  1. Hej, vad trist det där är när man inte riktigt känner för att stå på ett ställe som man kämpat sig fram till. Det har vi varit med om många gånger vi med. Oftast slutar det lika som för er att man åker till något ställe man känner igen. Kanske inte det som var meningen med turen men men
    Här är vår campingsida thibia.blogg.se
    Soliga hälsningar från Annelie m familj

    SvaraRadera