söndag 14 juli 2013

Midsommar, eller hur man bara har det stilla och fridfullt.

Midsommarfirande a la Hessner.  :-)

I dagens samhälle med alla uppskruvade förväntningar på saker och ting, kan det vara skönt att vara så där lagom motvals.
Midsommar!!!!!!!!
Jaha ja. Hög tid att fly från alla måsten, och andras förväntningar.
Vad skulle då hustrun och jag göra. Jo, det som vi brukar då vi bara vill vara för oss själva.


  Här har vi hittat vårt "favvo" ställe, trots närhet till allmän väg och nära mitt i byn, så får vi den stillhet vi så gärna eftersträvar.       
I bland besök av vänner från byn, och trevliga pratstunder, i övrigt lugnt och skönt.       Dikesren på väg mot Horndal.

                                     

  Bilen och "lilla Greta" packades klart redan kvällen innan midsommar, mat och kyl/frysvaror, övrigt är alltid packat så vi kan fara med kort varsel.

Väl framme, med vedermödor som vevande av stödben och sådant, smakade det obligatoriska "stödbenskaffet" underbart. Sedan var det bara att inrätta oss som vanligt. Upp med stolar och lämpligt bord.
Allt efter som dagen fortskred och solen värmde, upplevdes närheten till Gretas lilla men trevliga kyl, befriande.


                             Viktigt med vätskebalansen :-) Ja det var då inte risk för förfrysning denna dag, bara till att njuta av värmen och en fin dag.
Mycket läsning, lyssnande på medhavd musik och trevliga samtal, bla, tal om kommande "irrfärder".

Eftermiddagen förlöpte som väntat, men utan besök av vare sig vänner från byn eller besökare på rastplatsen. För oss var det skönt med friden och fågelkvitter.                                Grillmästaren i farten.


Efter en utsökt Midsommar middag bestående av...... ja bara hemlagat, förutom "det för vätskebalansens välbefinnande", fortsatte kvällen i maklig och trevlig takt.


Gott och nyttigt.
Nästan allt från det egna köket. :-)
Övriga dagar denna varma och sköna helg, fortskred på ungefär likartat vis. Sköna stunder med vår "lilla Greta", förutom upptäcktsfärder i grannskapet och proviantering i Horndal.

Planer på ytterligare utfärder finns som alltid, bara tid och pengar sätter gränser.
Undrar om vi kommer att överstiga förra årets nätter i Greta, fick i hop till 30 dygn då. Redan uppe i 14 dygn denna sommar. :-)  Det ser lovande ut, kan jag säga.
Laddar nu upp för nästa lilla utfärd, om planerna går i lås kommer det att bli en Road Trip to........
Ja gissa...... Återkommer snart med när var och hur.


Håll avstånden, kör med förstånd, och var rädda om varandra.

Väl mött på vägarna: Lasse.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar