tisdag 1 januari 2013

Vår första vintercamping!!!!

För många inbitna husvagns och husbilsmänniskor är detta med att åka och sedan veva ned stödbenen  vintertid ganska odramatiskt……….. men för oss var detta en  spännande upplevelse.   

Ler                                              

Efter denna “lite smått fuktiga” sommar, med våta kläder och regndroppar som smattrade som kulspruteeld på taket, tyckte vi att det vore skönt att avsluta årets campande med en sen tur till Uppsala, och Fyrishovs camping, där vi trivs. Sålunda bar det av dit helgen 26-28 oktober. Där vi förövrigt stillsamt firade ett litet jubileum.

Nu kanske ni läsare funderar över varför jag nämner detta med helgen i oktober. Jo det hänger i hop med vår och Gretas första utfärd på “glatt” underlag.

 

 

DSCN1146

Fyrishov i oktober.

 

 

 

 

 

 

 

DSCN1148

Otroligt ,,, en HEL helg utan regn !!!!!

 

 

 

Under denna regnfria men iskalla helg kom tanken på att prova Gretas vinteregenskaper under riktiga förhållanden på tal.

Sålunda efter moget övervägande och med överslag av den dystra ekonomin, bestämdes att det blir Uppsala/Fyrishov till “hjul”, 23-27 dec.     

Ler

Planering och åter planering, så var vi äntligen klara.

 

 

DSCN1149

Klart att åka.

 

 

 

 

 

Efter lastning och viktfördelning var det lkart att rulla mot Uppsala.    Vägval denna gång blev som tidigare, Rv 56 mot Tärnsjö och sedan Lv 272 ( Tidernas väg ) i stort sett ända in på campingen. Plats var bokad så det var bara att meddela ankomst och hämta nyckel till bom och servicehus.

 

 

DSCN1151

Väl framme och väntan på stödbenskaffet. Lite annorlunda miljö än för någon månad sedan.

 

 

 

 

Eftermiddagen förflöt i sedvanligt stilla “campinganda” med en liten promenad, med betygssättning av folks juldekorationer i fönstren och inköp av lite tidningar och sådant. Efter återkomst till “lilla Greta” och goa värmen blev det sedvanligt umgänge, lyssnade på medhavd musik, lite god mat och så.

 

 

DSCN1153

“Hjulaftons” morgon.  Undrar om Tomten kommer? 

 Ler

 

 

 

DSCN1154

Snart kommer Tomten…

God mat , varmt och gott.

 

 

 

 

 

DSCN1155

Fyrishovs julgran.

Badhuset i bakgrunden var på ett konstfärdigt sätt upplyst, med renat, tomtar och olika effekter. Mycket trivsamt.

 

 

 

 

“Hjul”dagsmorgonen inleddes med,,,,,,ja kan ni gissa????

REGN. . .REGN. . .REGN. . .REGN !!!!!!!                

Ja att vakna till smattret från regnet, var som vanligt detta campingår, och vad det regnade sedan, det var som om “högre makter” hade drabbats av panik. . Mycket nederbörd kvar men få dagar på år 2012 . . . Hummmmmmm. 

De kvarvarande planerade dagarna formligen flöt bort, och med facit i hand skulle vi ha vevat upp stödbenen redan på juldagen och “simmat” hem, men envisa som vi var blev vi kvar. . .skall det campas så skall det campas. Vi kom av förståerliga skäl att mest vistas i vagnen de kvarvarande dagarna, lugnt och skönt, bara vara!!!

Hemresan den 27:e blev en bekymmersaktig upplevelse, då jag fegade ur och inte vågade köra hem i regnet på den bitvis isiga 272:an, utan det blev en mycket moddig och stundom slingrande hemfärd  på E4 och Rv 56.  Förvånande hur medtrafikanter beter sig på vägen, det var moddigt (saltat) och stundom underkylt som frös på, men inte anpassades hastigheten för det inte. Med våra 70-80 km/h var det som om vi stod stilla, två gånger var det nära att vi blivit av med husvagnsbackspegeln på  framskärmen,  vid flera tillfällen såg vi även hur omkörande fordon hade “vissa” problem med väggreppet, även lika så för tung trafik. 

Väl hemma pustade vi ut och konstaterade att det mycket väl kan bli fler vinteraktiga utfärder i framtiden, men nu får det vara bra för denna gång.  

Om nu någon funderar över vad Tomten kom med, så får jag göra er besvikna och säga att det bara blev denna vistelse, och dessa upplevelser, men det var den efterlängtade “hjul” klappen till hustrun och mig. Blinkar

 

Önskar er alla en riktigt god fortsättning på det nya året.                         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar