söndag 20 november 2011

Tankar så här på höstkanten :-))

       Jaha ja..nu är Greta besiktad och redo för två nya år med "irrfärder"  ;-)) 

Efter urpackning och stora genomgången inför vinter med byte till vinterskor, mer gasol, översyn av batterier, allmän rundsmörjning av leder och länkar, justering av bromsar osv, var det med bävan vi styrde ekipaget mot besiktningen.  Kan inte hjälpas, det är nervöst varje gång.

Med en lättnadens suck konstaterade vi att Greta var godkänd med "blanka papper". Gasolkontrollen tar vi i vår, som vanligt. Gasol slangar/ledningar skall innan nästa sommar få sig en genomgång, och då passar det utmärkt att efter det provtrycka ledningar och kopplingar, inför sommaren.
Ja allt är klart för eventuella vinterturer också, i mån av tid och om vi kommer på något passande ställe.

Vi har haft en underbar sommar med Greta, varit iväg på både planerade ( bla,resan till Umeå, Ängskär, Malingsbo mm.) och andra "irrfärder" som varit mer spontana, men alltid lika intressant och trevligt.

 Av olika skäl så har vi för det mesta bott på campingar under våra små utfärder, men då Greta sedan hon blev medlem i vår familj, blivit utrustad med en skaplig batteribank, mer möjligheter att transportera vatten, LED-belysning och en mycket bra TV antenn (Digi Nova) och annat som underlättar campinglivet, så efterlyser vi sk, fricamping ställen, gärna i Hälsingland, Gästrikland, Uppland och Dalarna. Några ställen vet vi om, men fler ställen mottages med glädje.

Dessutom vill vi tacka alla som varit in på Gretas sidor, hoppas ni haft lika trevligt när ni läst om våra "strapatser" som vi har haft, då vi upplevt dem.                                                                                              
Skriv gärna i Gästboken eller gör en kommentar. Det skulle glädja oss mycket.

Tack till alla trevliga campinggrannar och till alla andra som vi har haft glädjen av att få träffa på våra färder kors och tvärs, genom vårt fantastiska land.

Ha det gott alla, och ta det lugnt i den nu begynnande halkiga perioden.

Väl mött på vägarna:
Lasse.

1 kommentar:

  1. Hej Lasse!
    Snart är det dags för en ny härlig campingsäsong. Så att du efterlyst fricamping ställen, har vid ett par tillfällen stått på något som var beskrivet som kanotleder efter Indalsälven, det ena stället var nedanför ett samhälle som jag tror hette Liden, väg 86 det andra stället var närmare Timrå, jag tror efter väg 330. Håll utskik efter skyltarna som det står kanotled på. Har även fricampat vid Fulufjäll i Dalarna, mycket fint! Det finns även ett annat ställe efter väg 84 tror jag, det var så länge sedan jag var där, så jag är osäker, men jag tror det var efter Ljusnan. Senaste fricamping jag och min sambo gjorde var efter Vemån strax söder om Malung väg 71, har filmat lite där och posta det på endera min blogg eller youtubekanal.
    MVH
    Peter

    SvaraRadera