måndag 11 maj 2009

Senaste utfärden.

Då har vi varit ute på en liten tur igen. Det blev bara en liten tur ifrån hemmet. Knappt så att oljan i motorn hann bli varm. Bara för att komma ut och hemifrån en stund.

Inte långt från hemmet har vi en vik i Dalälven, som gestaltar sig perfekt för grillning, promenad med eller utan hund och fricamping. Tyst och skönt bara sjöfågel som lät och ytterst lite trafik ljud från väg 507 mot "färjeläget".

Planen var att komma dit i god tid före middagsstök och hinna inrätta oss innan trafiken ut på campingen en bit därifrån började. Efter inmundigande av grillat (standard mat i husvagn?) och tillhörande glas vin tog vi en liten promenad i duggregnet, det hade hunnit bli lite kyligt i vagnen innan vi kom tillbaka, så det var bara att vrida upp värmen lite till (har inte hunnit lära oss inställningarna riktigt ännu) och sedan krypa upp i soffhörnen med varsin bok. Det var underbart skönt, det enda som ibland avbröt läsandet var några gäss och en och annan fiskmås som ville ha lite uppmärksamhet.

Natten förflöt utan några kyliga avbrott typ glömt att stänga taklucka och låg värme på termostaten. "Tänk vad man lär sig".

Vaknade sedan pigga och nytra dagen efter utan självförvållad "ågren", att sedan packa ihop och koppla Greta gick numera som en dans. Hustrun har blivit en riktig skicklig på att dirigera, klockrent bara att veva upp stödhjulet och "pang på".

Kan nu dröja något innan nästa utfärd, då jag kommer att byta stötdämpare och fjädrar bak på "Hans" (Gretas drag bil). Kan vara bra att ha det bytt då Hans har gått med tidvis tung last i baken. Föraren har tung last fram, men det hjälper tyvärr inte.

Väl mött på vägen: Lasse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar